Saturday, December 11, 2010

jos jedan "the day after"

Iskreno se nadam da je ovo moj poslednji blog u nizu "horori kazeneno-popravne ustanove Muhammediah Surabaya" mada nista nije iskljuceno.
Posle naseg opsirnog maila Darmasiswa programu u kojem smo se pozalili na rad i ponasanje osoblja KPU MS usledio je the day after o kojem sam vec pisala ali to nije sve... takozvani the day after je bio samo vrh ledenog brega koji se lagano topio.
Ustvari prva reakcija fakulteta je bila zbog toga sto smo u ponedeljak ujtru otisli kod rektora... druga reakcija fakulteta se javlja mesec dana kasnije kada je i Darmasiswa reagovala na nas mail.
Dobila sam SMS od jedne od najgore razmazenih devojaka koje poznajem. Ona zasluzuje poseban post u blogu pa cu nju i njene hirove opisivati nadugacko i nasiroko. U njenom SMS-u se kaze sledece "u ponedeljak u podne imamo sastanak sa rektorom, dolaze ljudi iz Dzakarte zbog naseg pisma, bice frke bice panike bla bla bla" i to je tako objasnjeno u nekoliko porukica i par poziva od kojih ja pola nisam razumela sta ona prica s obzirom da joj je izgovor engleskog onaj najtezi oblik arapskog engleskog iako je, kako tvrdi, provela 2 godine studirajuci u USA. Anyhow... to je bio cetvrtak i ja odlucim da ne mislim na ponedeljak nikako posto cu samo da se stresiram celog vikenda i da jebem nekom milu i dragu.. i dodje taj ponedeljak ... ustanem ja ujtru da odem na fenomenalna predavanja gospodjice Linde koja, cim Rashad udje u ucionicu, vidi samo njega. Njena predavanja su toliko fenomenalna da se uspavam cim je vidim a slobodno mogu da spavam posto ona primecuje samo Rashada. :D Ne znam ni zasto sam ustala da odem na predavanja, i ovako nista pametno nas ne uce niti se bas mnogo trude. Posle 4 meseca u Indoneziji od kojih smo samo 2 imali predavanja, sav moj indonezanski se svodi na ono sto sam naucila od clanova Mupalasa, od ekipe sa kojom se Sonja i ja druzimo i od CS-era.
Posle predavanja ja odem kuci posto je sastanak jelte u 1 sat a nemam nameru da dzedzim 3 sata na flakutetu i stize mi poruka da se vratim na fakultet posto ce sastanak biti odma. Tu je oma meni nesto zasmrdelo i ja odlucim da vratim poruku "Sastanak je u 1, jebite vi sebi mater (pomislim u sebi), ja dolazim u 1".
Nego, sta se tu ustvari dogadjalo... Darmasiswa je pritisla fakultet zbog one jedne recenice o nasoj religiji i nepostovanju iste. Mislim da nista drugo nisu ni primetili u tom pismu. Onih 7000 slova o nepostovanju nase privatnosti je potpuno olako preskoceno i fakultet i Darmasiswa su se zabrinuli samo zbog nepostovanja religije. Ta recenica o religiji je stavljena u to pismo samo da bi ga primetili. Bila sam sigurna da nista drugo nece primetiti pa sam udarila tamo gde ih najvise boli. Jednostavno u indonezanskom recniku kao da ne postoji rec privatnost ali rec RELIGIJA je ispisana velikim crvenim masnim slovima. U mom recniku je obrnuto... idem u crkvu samo da upalim Radmili svecu.
Na sastanku koji su imali "odma" naravno gospodjica razmazena je trazila preporuku za svoje dalje studije a ostali studenti su razgovarali o losim predavanjima sa rektorom. I onda smo dosle Sonja i ja na red tacno u 13:00. Naravno, ljudstva iz Dzakarte nije bilo ni u tragovima, rektor se smeskao i pitao nas razna pitanja i molio da mu kazemo sve sta nije u redu i kako za sve treba sa njim da razgovaramo bla bla bla i tako je kenjao skoro ceo sat, nit frke nit panike, smorio za medalju, dao nam svoj broj telefona da njega zovemo za sve ubuduce itd itd.
Posle toga je napravljen novi raspored za predavanja, imamo pojacana predavanja ali naravno, niko od profesora opet ne dolazi na predavanja... sta reci...
:D
E da, gospodjica razmazena je trazila i preporuku od Mr. Idrissa (ocrnjenog u pismu) i on joj je rekao da ce joj dati preporuku ukoliko napise pismo Darmasiswi i da u tom pismu kaze da je njeno ime stavljeno u taj mail bez njenog znanja i da je sve sto smo mi napisali u tom mailu laz. S obzirom da je vec dobila preporuku od rektora, jebe joj se za ostatak sveta tako da je tu ispala covek i rekla mu da preko suve istine ona ne moze da laze.
Ali o njenim lazima i spletkama otom potom... :D

No comments: